Handen uit de mouwen voor een groener Energiepark

Tijdens ‘NL doet’ staken we, samen met de vrienden van het Singelpark, Pronck, bewoners van de maatschappelijke opvang, Est en vrijwilligers uit de buurt, de handen uit de mouwen voor het vergroenen van het gebied. Het werd een topdag. Waar vrijdag de sneeuw vrijdag nog viel, scheen zaterdag volop de zon.

Maar liefst 200 planten zijn in de grond gezet, van Stokroos tot Brem. Een groot deel zie je staan langs de hekken van de Uniper centrale en het Papegaaisbolwerk. Begeleiding en gereedschap waren aanwezig. Alle deelnemers werden getrakteerd op een lekkere lunch na afloop.

Nu Woningcorporatie de Sleutels uit het PLNT gebouw is verhuisd, onderzoeken wij de kans om hier te vergroenen. Bijvoorbeeld nog meer Hop planten. Daarmee kan Bierbrouwerij Pronck straks eigen ‘Energieparkbier’ maken.  

Doe je mee de volgende keer?

Deze activiteit is zeker voor herhaling vatbaar. Om mee te doen hoef je geen groene vingers te hebben. Enthousiasme en inzet is wat we goed kunnen gebruiken. Via de nieuwsbrief en de aankondigingen in het park laten we weten wanneer de volgende keer is.  

Energiepark steeds groener

In de toekomst is er in het Energiepark naast wonen ook ruimte voor een park en groen stadsplein. Stimuleren van ontmoeting in een uitnodigende omgeving, dat is één van onze ambities. Niet alleen voor bewoners en bezoekers van het Energiepark, ook voor omwonenden. Daar wachten we niet mee tot alle woningen gebouwd zijn.

Volg Energiepark Leiden
op social media