Lekker Wollig in het Energiepark

23 november 2022

Het belooft een koude winter te worden, maar in het Energiepark zitten we er half december warmpjes bij. Op zaterdag 17 december, van 13.00 – 18.00 uur vindt daar het winterfestival ‘Lekker Wollig’ plaats.

Het programma bestaat uit een bonte verzameling activiteiten en geeft een beeld bij de toekomstige transformatie van het Energiepark tot een levendige stadsbuurt met een mix van wonen, werken, cultuur, stadsnatuur, recreatie, horeca en sporten. Een echt Leidse plek waar mens en stad samenkomen. Wij starten nu al vast met samen de buurt maken. Sluit je aan en doe mee!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Programma

Lekker Wollig nodigt je uit om nu al kennis te maken met het Energiepark. Laat je inspireren en breng jouw inspiratie mee naar deze groene plek met historische gebouwen, kunstenaars en ambachtslieden. 

Tradtionele en moderne makers
Heb je een voorliefde voor ambachten zoals wol maken? We zoeken mensen die samen met Leidse Deken een mooi programma willen ontwikkelen. Denk aan workshop gaten stoppen, weefgetouwen of een breiclubje. 

Bestaand groen wordt gekoesterd, nieuw groen wordt toegevoegd
Heb je groene vingers? Sluit je aan bij de groenploeg! We snoeien de wilgen en gaan ze hergebruiken voor moestuinbakken in het Energiepark. Ook gaan we wat boompjes verplaatsen en ander groenonderhoud plegen. Neem je eigen werkhandschoenen en tuingereedschap mee zoals tuinschepjes en spades. 

EST art foundation: een plek van verbinding en verwondering
In de oude fabrieksgebouwen gelegen in het Energiepark zijn een aantal kunstenaars gehuisvest. Houd je van kunst, en denk en doe je graag mee met de kunstenaars? Meld je aan om samen te beijken hoe we kunst toegankelijk en interactief kunnen maken voor de bezoekers, 


Wintermarkt
Naast alle activiteiten is er ook een gezellige wintermarkt in het park met een combinatie van eten, drinken en producten. Zo gaan we onze eigen kruidenthee maken en taarten bakken van mispels uit het park. Houd je van koken of bakken, of wil je een eigen product verkopen, we horen het graag!


Een gezond park
Sporten is gezond en houdt je lekker warm. Het Energiepark leent zich uitstekend voor sport. We zoeken sportievelingen die leuke workshops of demonstraties willen geven. Denk aan rolschaatsen of hoelahoep! Vind jij sport belangrijk, geef een seintje en we bedenken samen een sportief programma!

Participatie en inspraak
Hoe kunnen we bezoekers op deze middag op een laagdrempelige en leuke manier  informeren en betrekken bij de ontwikkelingen op het Energiepark? Heb je hierover ideeen of tips, of ken je een aansprekende werkvorm? We horen graag van je!


We zijn benieuwd naar jou!
Ben je geinspireerd geraakt en heb je zelf ook een leuk idee voor Lekker Wollig? Laat het ons weten, er is nog van alles mogelijk. Samen maken we de buurt!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg Energiepark Leiden
op social media: