Lekker Wollig in het Energiepark

23 november 2022

Het belooft een koude winter te worden, maar in het Energiepark zitten we er half december warmpjes bij. Op zaterdag 17 december, van 13.00 – 18.00 uur vindt daar het winterfestival ‘Lekker Wollig’ plaats.

Het Energiepark wordt een levendige stadsbuurt met een mix van wonen, werken, cultuur, stadsnatuur, recreatie, horeca en sporten. Een echt Leidse plek waar mens en stad samenkomen. Het park wordt met fiets- en wandelroutes verbonden met de stad. Ook wordt deze plek uitgebreid met maatschappelijke, culturele en ambachtelijke functies. ‘Lekker Wollig’ laat je nu al kennismaken met de diversiteit van het Energiepark door een bonte verzameling activiteiten. Kom langs op zaterdag 17 december en laat je inspireren door deze groene plek met historische gebouwen, kunstenaars en ambachtslieden. De ingang van het Energiepark is te bereiken via het fietspad richting het Papegaaisbolwerk.

Lekker Wollig

Kom langs op de knusse wintermarkt waar allerlei lokale hapjes, drankjes en andere producten verkocht worden. Geniet bijvoorbeeld van een warme choco met een Wilde Weide kaasplankje van Boerderij de Eenzaamheid onder het genot van een knisperend kampvuurtje. Ook is er van alles te zien en doen voor kinderen en volwassenen.

Neem je kapotte wollen kledingstuk mee en leer wol fillen of gaten stoppen bij de Leidse Deken. Heb je een winterjas over of ander warm kledingstuk? Lever deze in bij de Binnenvest. De bewoners van deze daklozenopvang kunnen dat goed gebruiken.

Kinderen kunnen een lekker broodje komen bakken boven het kampvuur en meedoen met allerlei groen- en wolactiviteiten. Ze kunnen leren wolweven, stoepplantjes zoeken en veel meer! En natuurlijk zijn volwassenen ook welkom, bijvoorbeeld om te leren wilgen knotten en vlechten of een workshop van meerbomen.nu. Neem je eigen werkhandschoenen en tuingereedschap mee zoals een tuinschepje, spade en werkhandschoenen.

Bambam Steenhouwers geeft een workshop ambachtelijk letters hakken uit natuursteen. Kom langs  leer deze oude ambacht van een echte steenhouwer! 

Wil jij tijdens het winterfestival meewerken aan een megagroot graffiti kunstwerk? De kunstenaars gelegen aan het park openen tijdens het Lekker Wollig hun deuren voor het publiek. Zo nodigt Est Art Foundation je uit om een graffiti tekening te maken als een loper door het hele park. Iedereen kan hierbij helpen! Er is een expositie met ruigvilten wandkleden van Vivavilt en Kleding dat gepast kan worden van modeontwerper Jennifer de Bruyckere.

Kunstenaar Janet Vollebregt werkt in Leiden en Brazilie op het snijvlak van kunst en architectuur en heeft haar atelier ook aan het Energiepark in het Papegaaisbolwerk. Speciaal voor Lekker Wollig transformeert ze haar atelier tot bioscoopzaaltje. Pak een filmpje bij Janet en laat je meevoeren naar het warme Brazilie.

Heb je het nog steeds koud? Haal dan je rolschaatsen uit het vet en sluit je aan bij de Rhythm Rollerskate Jam onder de bezielende leiding van Jamie de Groot van Dance Company The Kitchen.

Meer informatie
  • Datum: Zaterdag 17 december, 13.00 – 18.00

  • Locatie: Energiepark en Papegaaisbolwerk 18 & 20, Leiden. Ingang via Papegaaisbolwerk ter hoogte van Langegracht 70a-b

  • Vragen, ideeën of meedoen? contact via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Meer informatie over het Energiepark en het ‘Lekker Wollig’ winterfestival: energieparkleiden.nl

Volg Energiepark Leiden
op social media