Stadmaken: wat is dat, wat doen we?

30 september 2022

Stadmaken, wat is dat nou eigenlijk? En wat doen we dan in het Energiepark?  

Vanuit het project Energiepark bouwen we aan het Energiepark door middel van allerlei activiteiten. Iedereen kan meedoen. Ik zie je denken: “Leuk, maar wat kan ik daarmee?”. Goede vraag, hieronder doen we kort onze aanpak uit de doeken en geven we aan hoe jij mee kan doen.  

Samen maken we het Energiepark  
Het Energiepark wordt een spannende plek, waar naast zelfbouwwoningen ook ambachten en nieuwe maakbedrijven een plaats krijgen. Het is een uniek project waar ook bewoners en andere stedelijke partners wat over te zeggen hebben.  

Het duurt echter nog wel een paar jaar voordat er echt wat in stenen zichtbaar wordt. Daarom werken we vanuit het project samen met alle partners om te laten zien wat een prachtig gebied het Energiepark gaat worden, en… nu al is. Met pop-upprojecten halen we energie naar het Energiepark:  

  • Tijdelijk vergroenen van de buurt zodat die gezelliger wordt en prettiger om te verblijven;  
  • Samen werken aan voorzieningen, zoals het makershuis waarin ambachten te zien (en misschien wel te leren) zijn, en een open cultuurpodium. Zo willen we cultuur, ambachten en creativiteit bundelen;  
  • Het stuk aan het water dat deel wordt van het Singelpark alvast herkenbaar maken. En hoe leuk zou het zijn om een groene dakenroute te maken?!    

Samenwerken met andere stadmakers  
Om dit allemaal te bouwen zoeken we doeners en aanpakkers. Je kunt met ons meedoen door je te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg Energiepark Leiden
op social media