Skip to main content
Participatieplatform Energiepark “Nieuwe Energie” Leiden

Inloopbijeenkomst 3 juli

Graag nodigen we je uit voor de bijeenkomst van het Energiepark op woensdag 3 juli. Deze avond delen we meer informatie over de volgende stappen in de participatie en de ontwerpfase.

Het programma
De avond wordt geopend door wethouder Yvonne van Delft (Energie, Werk en Inkomen en Cultuur). Bij diverse kraampjes kom je meer te weten over de ontwerpfase van de verschillende deelgebieden, over de ontwikkeling van het park en over de ontwikkeling van het Ambachtsplein dat binnenkort start. We zullen u met enthousiasme vertellen over de ontwikkeling van deze bruisende plek in het hart van de stad.

Het Energiepark
Het toekomstige Energiepark wordt een gebied met een unieke mix van wonen, werken, groen en cultuur. Hier draait alles om energie! Niet alleen van de fysieke bron, maar ook vanuit creativiteit, veerkracht en verbondenheid.

De deelgebieden:

  • Deelgebied E (de huidige PLNT locatie)

Variërende woonblokken met onder andere zelfbouw en een maatschappelijke opvang gelegen aan het park.

  • Deelgebied J (Stadsbouwhuislocatie)

Unieke woonblokken met binnentuinen en aangrenzend aan het Singelpark.

  • Deelgebieden G + H (Ambachtsplein en Tweelinghuis)

Het toekomstige Makerhuis en wonen. Deze zomer start de planvorming voor deze twee deelgebieden.

  • Park

De groenambities rondom het Papegaaisbolwerk in het Energiepark.

Denk en doe mee!
Bij de ontwikkelingen betrekken we graag enthousiaste buurtbewoners, toekomstige bewoners en overige geïnteresseerden van het Energiepark. Hierbij willen we een zo breed mogelijke groep mensen bereiken. ‘Samen maken we de buurt’ staat hierbij centraal. Per deelgebied krijgt de participatie een doorstart. Binnen de participatiegroepen worden de (ontwerp)plannen voor de deelgebieden nader uitgewerkt. Daarnaast wordt een overkoepelende adviesgroep opgericht. Deze groep richt zich op het Energiepark als geheel en zorgt daarmee voor samenhang tussen de verschillende deelgebieden.

 

Aanmelden kan hier