Skip to main content

Meemaken

Het Stadsbouwhuis wordt in 2023 omgebouwd tot tijdelijk Makershuis: de Makerscentrale. Een tijdelijke werkplaats voor diverse makers uit Leiden. Zowel oude als nieuwe ambachten staan centraal. Een ontmoetingsplek pur sang waar iedereen even binnen kan lopen. Voor een werkplek, rondleiding, lezing, markt, workshop of een praatje.

Ben jij een maker?

Een maker is iemand die creatief is en graag dingen creëert en bouwt, of het nu gaat om technologie, kunst of iets anders. Ben jij een maker, dan is er ruimte voor jou in de Makerscentrale.

Onze gebiedspartners

De ondernemers in het gebied doen het Energiepark nu al leven. Samen zetten zij dit gebied op de kaart als een energiek en levendig stuk stad, waar mensen graag komen.

Bambam Steenhouwers

Willen een zichtbare plek waar samenwerkende vakmensen laten zien wat ze kunnen. Gebruikmakend van de plek – ook letterlijk door productiegroen (kruiden, kleurstof ed.) onderdeel van het park te maken en door hun productiefaciliteiten (van steenhouwer, glazenier, smederij) open te stellen voor anderen. Bezoek de website.

Brouwer Pronck

Maken het proces van borrelen en gisten van de Pronck-bieren zo zichtbaar mogelijk voor publiek, o.a. door rondleidingen en daghoreca op een terras van pergola’s bedekt met hopplanten. Bezoek de website.

Leiden Art Hub

Kunstenaars Iemke van Dijk en Guido Winkler (Stichting EST) willen een internationaal netwerk en de lokale buurt samenbrengen op het Papegaaisbolwerk. Een plek –binnen en buiten aan het park- voor een combinatie van kunst, cultuur, wonen, werken, koken en ontmoeten. Bezoek de website.

Vrienden van het Singelpark

De Vrienden van het Singelpark ondersteunen de ambitie voor de ontwikkeling van een energieke plek, die bestaande parken verbindt, onderdeel is van het Singelpark en die geschikt is (gemaakt) voor kleinschalige culturele evenementen. Bezoek de website.

Lokale helden