Skip to main content

Participatieplatform Energiepark

In het Participatieplatform Energiepark kun je meepraten en meedenken over ontwikkelingen op het Energiepark Leiden. Het Participatieplatform is in alle stadia betrokken bij de besluitvorming van deze gebiedsontwikkeling. In alle fasen kijkt ze mee met de architecten die de nieuwe gebouwen in deze buurt ontwerpen.

Het Participatieplatform is – uniek in Nederland – een gelijkwaardige partner van gemeente Leiden en de ontwikkelaars. Dat zijn Steenvlinder en BPD, verenigd in de Ontwikkelingscombinatie Energiepark (OCE).

Waarover kun je meepraten?

Op dit moment worden er 3 participatiegroepen gevormd, waarin je kunt meepraten over de ontwikkeling van de volgende deelgebieden van het Energiepark.

Als je interesse hebt om mee te praten dan kun je dat aangeven met dit interesseformulier.

Het Participatieplatform

‘Een mooier stukje Leiden laten ontstaan, samen met de bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden’ daar zet het Participatieplatform zich voor in. Het Participatieplatform, nu nog in oprichting, krijgt steeds meer vorm. Het is de taak van het Platform om zoveel mogelijk meningen te verzamelen onder een zo divers en inclusief mogelijk publiek. Het platform benadert onder meer (aanstaande en huidige) bewoners, relevante partijen in de stad en roept iedereen die wil meepraten op zich te melden.

Op dit moment bestaat de kerngroep van het Participatieplatform uit de volgende mensen:

 • Henny van Egmond
  Voorzitter Participatieplatform
 • Christiaan Ponsen
  Portefeuille Participatie Deelgebied E
 • Annemiek Hogendorp
  Portefeuille Participatie Deelgebied J
 • Krijn Tabbers
  Portefeuille Participatie Deelgebied E
 • Corine Hendriks
  Participatie en communicatie

Praat je ook mee?

Wil jij ook actief meepraten over de verdere uitwerking van het ontwikkelplan voor het Energiepark in concrete uitvoeringsprojecten? Lees meer over het participatieplatform.

Gelijkwaardige partners

De participatie is niet vrijblijvend. Sterker nog: er wordt gewerkt aan een constructie waarbij gemeente Leiden, de ontwikkelaars van de nieuwe gebouwen (Steenvlinder en BPD) en het Participatieplatform als gelijkwaardige partners optrekken. Dat wordt vastgelegd in een officiële overeenkomst. Dat bevestigt nog eens het motto: Samen maken we de buurt.

Interesseformulier participatie

Interesse om mee te praten? Als je het formulier invult nemen we contact met je op.

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Ik wil meedenken over(Vereist)