Skip to main content

Over ons

Energiepark Leiden: een unieke samenwerking

De herontwikkeling van het Energiepark is een samenwerking tussen gemeente Leiden en de Ontwikkelcombinatie Energiepark Leiden. Samen betrekken we buurtbewoners, toekomstige bewoners, belanghebbenden en belangstellenden bij deze binnenstedelijke gebiedsontwikkeling. En stimuleren we dat ondernemers nu al energie geven aan deze inspirerende plek. Alle betrokken partijen zetten dit gebied op de kaart als een levendig ‘nieuw’ stuk stad, waar mensen graag willen wonen, werken en spelen.

Stadsmakers

De ondernemers in het gebied doen het Energiepark nu al leven. Samen met de buurt, de gemeente en de projectontwikkelaars zetten zij dit gebied op de kaart als een energiek en levendig ‘nieuw’ stuk stad, waar mensen graag willen wonen, werken en spelen. In dit zogenoemde ‘niet-wonen-programma’ zoeken we aansluiting bij het DNA van de stad Leiden en dit deel van de binnenstad.

Gemeente Leiden

De gemeente Leiden en de Ontwikkelingscombinatie Energiepark met marktpartijen BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Steenvlinder tekenden op 17 februari 2022 de samenwerkingsovereenkomst voor de transformatie van het Energiepark in Leiden. De herontwikkeling van het park staat in het kader van de nieuwe Omgevingswet. 

Ontwikkelingscombinatie Energiepark (OCE)

Projectontwikkelaars BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Steenvlinder werken samen in de Ontwikkelingscombinatie Energiepark Leiden.

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling realiseert al meer dan 75 jaar aantrekkelijke leefomgevingen. Met een integrale aanpak zet BPD in op betaalbaarheid en duurzaamheid. Daarmee ontstaan inclusieve leefomgevingen met aandacht voor de fysieke, ruimtelijke en sociale dimensie van wonen. Dat doet BPD vanuit de maatschappelijke overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige leefomgeving, zodat fijn wonen ook voor komende generaties mogelijk blijft.

Steenvlinder

Steenvlinder is een maatschappelijk ontwikkelaar die zich sterk maakt voor zelfbouw. Met het doel om zoveel mogelijk mensen het trotse gevoel te geven dat zij zelf hun droomhuis kunnen realiseren. Mensen die een zelfbouwwoning van Steenvlinder kopen, zijn baas over ontwerp, de uitvoering en budget. Met elk project wil Steenvlinder de woningmarkt een stukje mooier, socialer en duurzamer maken.

Projectbureau

Heb je een vraag of wil je ons iets laten weten, dan horen wij dat graag. Stuur een e-mail naar info@energieparkleiden.nl. Liever op bezoek komen? Dat kan. Het projectbureau van Energiepark Leiden zit in het bedrijfsverzamelgebouw PLNT aan de Langegracht in Leiden. Maak een afspraak voor je langskomt, dan sta je niet voor een dichte deur.

Kantoor Energiepark leiden
Gebouw PLNT
Langegracht 70
2312 NV Leiden