Skip to main content

Jaarcongres Stedelijke Transformatie 16/2/23

De samenwerking tussen de buurt, gemeente Leiden en de projectontwikkelaars BPD gebiedsontwikkeling en Steenvlinder is uniek. Voor het eerst in Nederland zitten vertegenwoordigers van stad en omwonenden bij een gebiedstransformatie aan tafel in de Stuurgroep.

Workshop ‘Samen met bewoners transformeren’

Tijdens het jaarcongres Stedelijke Transformatie in Nijmegen, op donderdag 16 februari, wordt deze bijzondere samenwerking vanuit de verschillende deelnemende partijen onder de loep genomen. Tijdens de workshop ‘Samen met omwonenden en de stad transformeren’ delen Mireille Wiegman (gemeente Leiden), Herma Geboers (participatieplatform Energiepark), Marnix Norder (Steenvlinder) en Niraj Sewraj (BPD gebiedsontwikkeling) alle inns en outs die bij deze binnenstedelijke transformatie komen kijken.

Een plan dat energie geeft!

Het ontwikkelplan van het Energiepark Leiden is in een écht unieke en betekenisvolle samenwerking tussen publieke, private én particuliere partners tot stand gekomen. Na inititeel verzet werden de gemeenschappelijke waarden en belangen zichtbaar. Vandaf dat punt gingen bewoners, gebruikers van het gebied, de gemeente, architecten en ontwikkelaars samen om tafel om invulling te geven aan een gebied waar iedereen straks wil wonen, werken en verblijven. Een plan dus dat energie geeft! Maar hoe werkt dat, langdurig en effectief samenwerken? Waar gaat dat goed en waar schuurt het? En wat doe je dan? En hoe kun je opgaven combineren bij binnenstedelijke gebiedstransformaties?

Jaarcongres Stedelijke Transformatie 16 februari 2023 in Nijmegen

Wilt u erbij zijn? Aanmelden is nog mogelijk  ⤵
https://lnkd.in/gfUN2qk
#StedelijkeTransformatie #gebiedsontwikkeling #jaarcongres #bewoners #samenwerking