Skip to main content

Groene meters tijdens NLdoet

Verdere vergroening van het Energiepark tijdens NLdoet

Samen met de vrienden van het Singelpark, Pronck, de Binnenvest, Est en de vrijwilligers uit de buurt steken we de handen uit de mouwen om de buurt verder te vergroenen. Wij doen mee met NLdoet op 11maart. Jouw hulp is van harte welkom. De activiteiten vinden plaats van 10-14u rondom het Papagaaisbolwerk.

Groene vingers of niet? Alle hulp is van harte welkom. Hier aanmelden. De koffietafel staat klaar. Begeleiding en gereedschap is aanwezig. Wij zorgen voor een lekkere lunch na afloop.

Aan welke activiteiten kun je denken tijdens NL Doet

  • Uitgraven van de cirkels op het terrein en vullen met grond;
  • Het vlechten van wilgentakken voor de afscheiding;
  • Je kunt je oude planten brengen bij het plantenasiel
  • We zoeken boompjes voor de bomenbank;
  • Natuurlijk is er een koffietafel wat lekkers;
  • Uitbreiden van de rillen langs het hek van de Energiecentrale;
  • De bakken van Pronck met planten vullen;
  • Hop planten langs de hekken van Uniper;
  • Het planten van Stokrozen langs de hekken van Est.

 

De groene plannen van het Energiepark

Het Energiepark heeft een enorm potentieel om een groene en gezonde bijdrage aan de stad te leveren. Een gezonde en duurzame wijk is een van de ambities. In de toekomst is er in het Energiepark naast wonen ook ruimte voor een park en groen stadsplein. Dat betekent onder andere het stimuleren van ontmoeting in een uitnodigende omgeving die verleidt tot gezond bewegen. Niet alleen voor bewoners en bezoekers van het Energiepark, ook voor omwonenden. Daar wachten we niet mee tot alle woningen gebouwd zijn. Daarom beginnen we nu vast met het vergroenen van het gebied.

Hop voor een eigen biertje

Binnenkort verhuist de Sleutels uit het PLNT Sleutels gebouw. Dat geeft ons de kans om van een stukje van deze parkeerplaats stenen in te ruilen voor groene planten. We willen graag Hop planten. Daarmee kunnen we straks ons eigen ‘Energieparkbier’ maken en zo zijn er nog veel meer plannen.

Stadstuin

In het Energiepark vergroenen we door het plaatsen van verplaatsbare kweekbakken. De planten en bomen moeten behouden blijven voor het definitieve ontwerp van het park.

PARTNERS: WE DOEN HET SAMEN!

Gemeente Leiden
Vrienden van Singelpark
Bewoners en omwonenden
Uniper
Participatieplatform /OCE
Est
Pronck
Binnenvest