Skip to main content

Ontwerpconcept park Energiepark enthousiast ontvangen

De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan een ontwerpconcept voor het park-gedeelte van het Energiepark, bij het Papegaaisbolwerk. Vanuit de omgeving en de participatiegroep die meedenkt over het park en de buitenruimte is een grote wens om het openbare gebied te vergroenen, onder meer door middel van het plaatsen van bomen, struiken en planten. Tijdens de participatieavond op woensdag 15 mei met de buurt werd er enthousiast gereageerd op het ontwerpconcept.

Poffertje adopteren?

Voor het ontwerpconcept hebben de ontwerpers zich laten inspireren door de ronde vormen van de gashouders en teerputten die vroeger op het terrein stonden. Het ontwerp gaat uit van kleine terpjes in het gehele gebied, zogenaamde poffertjes. Die poffertjes kunnen op verschillende manieren ingericht worden, denk aan poffertjes met bomen of andere beplanting maar ook met initiatieven vanuit de stad. Daarvoor kan een poffertje worden geadopteerd. Een poffertje als plek om kleinschalig te sporten, voor kunst of voor een moestuintje bijvoorbeeld.

Voorbeeld poffertjes

Met kalk zijn cirkels (net zo groot als de poffertjes) op de grond getekend bij het Papegaaisbolwerk om een idee te geven. De kalk is niet blijvend en verdwijnt uiteindelijk vanzelf. Op korte termijn wordt een aantal van deze ‘poffertjes’ gemaakt, om alvast een voorbeeld te geven in het gebied. Zodra duidelijk is wanneer dit gepland staat zullen we hierover communiceren.