Skip to main content

Werkbezoek raadscommissie

De commissie Stedelijke Ontwikkeling van de gemeenteraad van Leiden bracht op 7 september een werkbezoek aan het Energiepark. Het doel was de commissieleden een indruk te geven van de huidige situatie en de toekomstplannen, als voorbereiding op de behandeling van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan in de raadscommissie in september en oktober.

De raadsleden werden PLNT verwelkomd door het projectteam van Gemeente Leiden, de ontwikkelaars en het participatieplatform. Na een korte presentatie over het ontstaan van het gebiedsconcept, kregen de raadsleden uitleg bij de maquette van het gebied. Daarna wandelde de groep door het gebied en stond stil bij  de Maatschappelijke Opvang en de energiecentrale. Verder stond de expositie bij Est Art Foundation op het programma en het bezoek werd afgesloten met een presentatie bij Bambam en Pronck op het Ambachtsplein.

Meer weten over onze partners in het gebied die al actief investeren in de toekomst van het nieuwe Energiepark? Kijk bij ‘Meemaken‘.