Over ons

De herontwikkeling van het Energiepark en omgeving is een samenwerking tussen de gemeente Leiden, het burgerinitiatief Nieuw Leids Bolwerk en de gebiedsontwikkelaars BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Steenvlinder.

Nieuw Leids Bolwerk

Nieuw Leids Bolwerk is een burgerinitiatief, opgericht in 2018, om de eerste plannen voor de herontwikkeling van het Energiepark te stoppen en een door de buurt gedragen alternatief te ontwikkelen. Nieuw Leids Bolwerk is in samenwerking met de gemeente en de marktpartijen een intensief participatietraject gestart met het ontwikkelplan als resultaat. Nieuw Leids Bolwerk gaat bij de uitvoering van het ontwikkelplan over in het ‘Participatieplatform Energiepark’ en blijft tijdens de gehele ontwikkeling actief.

Meedenken over het Energiepark? Meld je aan:

Gemeente Leiden

De gemeente Leiden heeft in mei 2020 het samenwerkingsverband Nieuw Leids Bolwerk, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Steenvlinder geselecteerd als partner voor de herontwikkeling van het Energiepark en omgeving. Het gebied moet uitgroeien tot een plek om te wonen, werken en recreëren, met respect voor het industriële verleden en heden. Waar rust en reuring te vinden is, met een cultuurprogramma opgebouwd rond kennis, kunst en kunde.

BPD I Bouwfonds Gebiedsontwikkeling

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling realiseert al meer dan 75 jaar aantrekkelijke leefomgevingen. Met een integrale aanpak zet BPD in op betaalbaarheid en duurzaamheid. Zodat inclusieve leefomgevingen gecreëerd worden met aandacht voor de fysieke, ruimtelijke en sociale dimensie van wonen. Dat doet BPD vanuit de maatschappelijke overtuiging dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis in een prettige leefomgeving, zodat fijn wonen ook voor komende generaties mogelijk blijft.

Steenvlinder

Steenvlinder is een maatschappelijk ontwikkelaar en maakt zich sterk voor zelfbouw. Met het doel om zoveel mogelijk mensen het trotse gevoel te geven dat zij hun droomhuis kunnen bouwen. Met woonproducten als zelfbouwkavels en kluswoningen ontwikkelen klanten zelf hun woning. Zij zijn zelf de baas over ontwerp, de uitvoering en budget. Ieder project van Steenvlinder is bedoeld om de wereld een stukje mooier, socialer en duurzamer te maken.

Volg Energiepark Leiden
op social media