Vacature: Voorzitter gezocht voor het Participatieplatform Energiepark Leiden 

19 januari 2023

De participatie in het Energiepark Leiden gaat een nieuwe fase in.
Daarom is het platform op zoek naar een nieuwe voorzitter.  

De buurt maken we samen 
Participatie is een belangrijk onderdeel van de gebiedsontwikkeling van het Energiepark Leiden, waarin de gemeente Leiden, de projectontwikkelaars (Steenvlinder en BPD) en het Participatieplatform als gelijkwaardige partners optrekken. 

Het doel van het Participatieplatform is dat zij haar tentakels uitsteekt in de Leidse samenleving. Om betrokken partijen zoals buurtbewoners, nieuwe bewoners, belanghebbenden en belangstellenden te betrekken bij deze binnenstedelijke gebiedsontwikkeling en hun meningen en oordelen peilen.  

De basis staat 
Nu het Participatieplatform volwaardig meedraait in de samenwerking met de Gemeente Leiden en het de Ontwikkelcombinatie Energiepark Leiden (OCE), is het tijd om aan verbreding van de basis te gaan werken. Diversiteit en inclusiviteit spelen daarbij een belangrijke rol. 

Voormalig voorzitter Herma Geboers, die zich het afgelopen jaar buitengewoon heeft ingezet, wil zich meer gaan richten op haar consultancy-praktijk en meent dat bij deze fase een andere voorzitter past. Christiaan Ponsen, lid van het Participatieplatform, neemt tot 1 april het voorzitterschap waar.  

Belangstelling voor deze rol? 

Het Participatieplatform is op zoek naar een ervaren bestuurder voor circa 8 uur in de week: 

  • Een verbindende voorzitter, proactief naar stakeholders en transparant en open naar betrokken partijen bij de participatie; 
  • Affiniteit met (gebieds)ontwikkelingen in Leiden en specifiek met het Leidse centrumgebied (binnenstad en omliggende wijken); 
  • Woonachtig in Leiden; 
  • Ervaring met participatie en een brede maatschappelijke interesse en betrokkenheid.  

Volg Energiepark Leiden
op social media